רולדת שוקולד של החיים
כמה פשוט, ככה טעים !
מצרכים :(כ15 רולדות)
*קמח 1 ק"ג
*מלח 1 כף
*מים 3.5 כוסות
*שמן זית 3 כפות
*ממרח שוקולד "השחר"
*נייר כסף
בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח. לאט לאט מוסיפים את המים והשמן, תוך כדי לישה. מתי מוכן ? כשהבצק מרגיש גמיש ורך ולא דביק.
יוצקים עיגולי בצק קטנים, מניחה בקערה/מגש ומכסים במגבת לחה (להרטיב אותה במים ולסחוט היטב), כך נשמור שהבצק לא יתייבש ויתקשה.
מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, ופותחים ומותחים כל כדור, בעזרת מערוך או בעזרת הידיים.
מורחים שכבה דקה של שוקולד על 3/4 מהשטח של הפיתה (להשאיר את השוליים ריקות כדי שהשוקולד לא יברח). מגלגלים את הפיתה מהצד הקרוב אליכם עד לצד השני, עוטפים טוב טוב בנייר כסף (כמה שכבות, בנדיבות) ויאללה לתוך המדורה ל5 דקות.
בשלב הזה, אפשר לוותר על גלגול לרולדה והכנסה לאש, ופשוט למרוח על הפיתה שוקולד, לבנה, חומוס ואפילו ריבה או אבוקדו... תכלס, זה טעים כמעט עם הכול.
אופציות לשדרוג הרולדה :
להוסיף לשוקולד שברי בוטנים ו/או פלחי בננה.
תפוח אדמה אינדיאני
חובבי תנועת הנוער בוודאי יזכרו את המנה הכיפית הזאת, שילדים כ"כ אוהבים להיות שותפים להכנתה (-:
מצרכים :
*תפוחי אדמה
*ביצים (ביצה לכל תפו"א)
*קיסמים
*נייר כסף
חותכים לשניים תפוח אדמה, לרוחב.
בכל אחד מהצדדים מרוקנים את תוכן התפוח באמצעות כפית (דורש טיפה מאמץ).
לרוקן במקסימום אבל להשאיר שכבה מספקת של התפוח, מעין "קיר" של 1 ס"מ.
ועכשיו, השלב שצריך לעשות בזהירות - שוברים ביצה לתוך קערה, ומעבירים לתוך החור שיצרנו בתפוח. אל תיבהלו - זה פעולה מלכלכת ולעיתים חלק תוכן הביצה בורח החוצה מהתפוח... לא נורא, תזרמו. זה יוצא ממש טעים בכל מצב. סוגרים את שני חלקי התפוח ונועצים קיסם בכל צד (לאורך), עוטפים בנייר כסף ויאללה לתוך המדורה ל5 דקות.
מוציאים מהאש, נותנים לתפוח להתקרר, חותכים לאורך ומשתגעים. אפשר להוסיף קצת מלח, חמאה ואפילו יוגורט או גבינה לבנה, מעדן !
פויקה סוחט מחמאות
האגדה אומרת, שלפויקה לא צריך מתכון, פשוט זורקים לסיר מה שרוצים ומבשלים להרבה זמן. אבל אם אתם רוצים ללכת על בטוח, ולוודא שהטעם ייצא מדויק ומושלם - כדאי לכם להיצמד למתכון גורף המחמאות של רנה טלית.
מרכיבים :
*כוס שמן
*4 בצלים גדולים
*ירקות קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות : 4 תפו"א בינוניים, 6 גזרים, 3 קישואים/זוקיני, 2 בטטות בינוניות.
*2 ק"ג פרגית
*2 כוסות אורז שטוף
*1.5 ליטר בירה שחורה או קולה
*1.5 ליטר מים
* חצי בקבוק צ'ילי
*2 כפות אבקת מרק
*פלפל, פפריקה אדומה, מלח
שמים את הסיר על האש, וישר זורקים אליו את הבצל החתוך לריבועים של 2 ס"מ. מטגנים עד שהבצל מוזהב (זהירות - שלא יישרף). מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים את תפו"א, הגזר, הקישוא, הבטטה והפרגית. מתבלים עם פלפל, פפריקה וצי'לי ומוסיפים את המים והבירה עד לכיסוי מלא של הסיר + 3 אצבעות לערך. היחס בין המרכיבים לנוזלים - בערך 3/4 סיר מרכיבים והשאר הבירה והמים.
ברגע שהסיר מגיע לרתיחה - מערבבים ומוסיפים את אבקת המרק. סוגרים את הסיר.
לאחר כ40 דקות בודקים אם יש עדיין נוזל - אם צריך מוסיפים עוד נוזל, מביאים לרתיחה ומוסיפים את האורז. נותנים ערבוב אחרון וסוגרים את הסיר. ברגע שהאורז מוכן (חייבים לטעום) - אז הפויקה מוכן.
בתאבון, ואל תשכחו לצלם למזכרת וגם לכבד את השכנים שלכם לקמפינג...
טיפ חשוב - לא לערבב יותר מידי. רק כל עוד יש נוזל בסיר, וגם אז, לא להגזים.
אז רעיונות מה לאכול - כבר יש לכם, אבל לאיזה אתר קמפינג תצאו ??
קבלו את נבחרת אתרי הקמפינג המובילים :
קמפינג חוף בצת
קמפינג ירוק על הנחל
קמפינג בלום וילג'
קמפינג דג על הדן
קמפינג במבוק פארק
קמפינג חמת גדר
קמפינג מעיין צבי
קמפינג חוף ביאנקיני
מתלבטים ? דברו איתנו: 072-3910047.
ורגע, אם אתם כבר אורזים לחופשה... לא חסר לכם ציוד קמפינג ?
קבלו את המוצרים הכי רלוונטיים לקמפינג מוצלח, במחירים הכי שווים.