ברמת צבי, אחד המושבים היפים ביותר למרגלות הגלבוע, בו ארץ ישראל הישנה והטובה זו לא קלישאה אלא נוף מוגדר וברור, נמצאת פינה שקנתה לעצמה כבר לא מעט מעריצים. מרבדי הירוק שמסביב, השדות החקלאיים והבתים הקטנים, הגלבוע שעומד למרחוק ומשקיף על הכל והשמיים הכחולים מעל, הופכים את אילוש – מסעדת השף הקטנה שנפתחה כאן לפני מספר שנים – למקום שכיף לשבת בו, ויותר מכך – כיף לאכול בו.
ההתחלה הייתה דווקא דרך ידיה של מיכל הקונדיטורית, שהקימה קונדיטוריה קטנה ומוצלחת במיוחד. בהמשך הצטרף שלומי והשניים יצרו את המסעדה הכפרית הקטנה שמשלבת בין המטעמים האיטלקיים והים תיכוניים ובין מאפיה של מיכל, שקשה לעמוד בפניהם.
השניים שהתאהבו כאשר עבדו במסעדות של אחרים, הכניסו את כל אחד מהמאכלים בתפריט את האהבה הגדולה לאוכל ואת המקום זה של זו. היצירתיות, הדמיון ותחושת ה"מכל הלב" ניכרים בכל מנה שמוגשת לשולחן.
ארוחות בוקר מעולות בכל יום שישי
את התפריט מובילים כמה מטעמים שאסור לפספס כשמגיעים לאילוש. הבשרים שמיושנים במקום, דגים טריים שמגיעים הכי מקרוב, פסטות שמוכנות באהבה בתוצרת יד, בדיוק כמו באיטליה, פיצות נהדרות וארוחות בוקר מושקעות במיוחד.
אפשר להגיע לאילוש בבוקר שישי ולפגוש את המעריצים, אלו שמגיעים לכאן עם בן או בת הזוג בכל שישי להנות מתפריט ארוחות הבוקר הנהדר. בין ארוחות הבוקר תמצאו ארוחת בוקר ישראלית משובחת עם סלטים טריים ולחם הבית, שקשוקה יום תיכונית או שקשוקה ירוקה עם תרד וברוקולי, מנה מושלמת של אגס בנדיקט ועוד.
ארוחה על טהרת המטבח האיטלקי
כשמדובר בארוחה עיקרית כמו ארוחת צהריים או ערב, מתגלה הקסם האיטלקי של המקום. את הארוחה אפשר להתחיל עם מנות כמו טורטליני לאבנה או קציצות לוקוס עם לימון כבוש, להמשיך לסביצ'ה דג ים או לבחור דווקא בניוקי אספרגוס.
תפריט הפסטות העשויות בעבודת יד מגרה וקשה לבחור את המנה שתמלא את הבטן והלב בשמחה. מטורטליני גבינת עיזים ועד דוקסל פטרויות, ניוקי עם עגבניות, ברוקולי ואספרגוס או רביולי בטטה עם סילאן מרווה ושמנת. לצד הפסטות, אפשר להנות מפיצות נהדרות עם תוספות טריות ומשובחות.
בגזרת הבשר הבחירה לא הופכת קלה יותר. סינטה 300 גרם שנצלית ומוגשת אל השולחן עם בצלצלי שאלוט, ערמונים ורוטב יין אדום או אולי דווקא נתח אנטריקוט משובח ברוטב פירות יער, יין אדום ומח עצם. אפשר להתפשר על ההמבורגר של אילוש, שכל ביס בו כל כך עסיסי עד שמיד כשמסיימים אותו מתחילים לתכנן את הארוחה הבאה.
השילוב בין הפסטות הטריות והבשר המעולה מגיע במנת טורטליני אסאדו, שמוגשים בציר בקר, עם בצלצלי שאלוט וקרם ארטישוק ירושלמ.
המקום מציע ארוחת טעימות עם יין במחיר מיוחד של 250 שקלים לכל סועד.
משפחות עם ילדים בהחלט ימצאו את עצמן באילוש, עם תפריט ילדים שכולל את כל מה שהילדים אוהבים – משניצלונים דרך פסטה ועד להמבורגר המשובח.
אי אפשר בלי עצירה בקונדיטוריה
גם אם הבטן מלאה, גם אם אכלתם כל כך הרבה עד שאתם לא יכולים לזוז, אל תגיעו לאילוש בלי להזמין משהו מהקונדיטוריה.
מחטיף הטוויקס הביתי שמורכב מבצק פריך, קרם טופי ושוקולד משובח ועד לפאי התפוחים של שלומי, מהפחזניות ועד קינוח הצנצנות המעולה, מהפבלובה של אנה ועד למילפיי קלאסי, אפשר להתענג על מעשה ידיה של מיכל. לא תרצו ללכת הביתה.
יש מקומות שנכנסים לך ללב מהרגע הראשון. אילוש הוא בדיוק זה. לא משנה אם תאכלו פה במהלך טיול לצפון ותחזרו למרכז כדי לספר חוויות או תהפכו את המקום למסעדת השף הקבועה שלכם הכי קרוב לבית, יש באילוש קסם שכל אחד מבחין בו מהרגע הראשון. צריך רק לחכות בסבלנות עד הפעם הבאה.