שנה אחר שנה מחדשת מסעדת הדגים עין גב את שורותיה ומציעה ללקוח חוויה מדהימה בכל פעם שהוא מגיע לצפון. משפחות, זוגות, תיירים בודדים או קבוצות מהארץ ומחו"ל מגיעות אל המסעדה שניצבת מול מי הכנרת והנוף היפיפה של הרי הגליל.
בחורף, בקיץ, בסתיו או באביב, אין דבר מענג יותר מלשבת מול רחש הגלים ולהביט בשקיעה שמתהווה מעל האגם והופכת את חוויית הארוחה למדהימה. ועוד לא דיברנו על האוכל.
עוד לא מכירים את מסעדת הדגים עין גב?
לפני הטעם – קצת מורשת. מסעדת הדגים עין גב הוקמה בשנות ה-40 של המאה הקודמת, אז נוסד גם קיבוץ עין גב על השפה המזרחית של הכנרת. המסעדה הוקמה אז בנמל הקטן שנבנה על גדות האגם והשיט סירות דיג אל תוך הכנרת. בתחילה, הייתה המסעדה רק שולחן ערוך עם כריכים, בננות וכוסות חלב, ולא היה רמז לתפריט החדש שבנה עבורה השף הילאל סבאח.
גרשון כהן, חבר הקיבוץ, היה פותח שולחן חגיגי אך צנוע בכל פעם שהגיעה ספינת מבקרים מכיוון טבריה ומאכיל בגאווה את כל המבקרים בכריכים המפורסמים שלו. למרות שזה נשמע צנוע, הוא זכה להאכיל מבקרים נכבדים מאד, ביניהם דוד בין גוריון וטדי קולק, לצד אורחים מעבר לים.
לאורך השנים, הבינו חברי הקיבוץ את קסם הנמל כמקום למסעדה שבה יוגשו מנות היישר מהים ואל הצלחת. האמנונים המפורסמים, הסרדינים ושאר הדגים שנשלו מהמים על ידי הדייגים בני הקיבוץ, הפכו להשראה למסעדה של גרשון, כך היא נקראה אז. המסעדה הוותיקה שהיום נקראת בפשטות מסעדת הדגים עין גב הייתה המקום שבו עצרו כל חייל במילואים בדרך לרמת הגולן או בירידה ממנה וכל משפחה שהגיעה לנופש על גדות הכנרת.
בעשורים האחרונים של שנות האלפיים ביססה את עצמה מסעדת הדגים בנמל עין גב כאחת המסעדות הבולטות באיזור. היא מגישה תפריט עשיר של דגים טריים לצד מנות מוקפדות וטעימות שכל משפחה אוהבת לראות ולטעום על שולחנה.
חווייה קולינרית שמתחברת ישר אל הכנרת
התפריט של מסעדת הדגים עין גב נשען כמובן על ההשראה מסביב. הסועדים שיושבים מול הנוף, ממש על קו המים, צופים אל ההרים שמסביב ויכולים לראות את דייגי הקיבוץ חוזרים עם רשתות הדגים העמוסות כל טוב אל הנמל.
הדייגים ובעיקר הדגים הטריים שהם מביאים איתם אל החוף, הפכו להשראה לתפריט החדש שהורכב בשיתוף עם יועץ קולינרי ומבוסס כולו על חומרי גלם טריים ואיכותיים מהגליל, מרמת הגולן ומכל אזור הכנרת. הכוכבים הגדולים של התפריט הם הדגים של הכנרת, שמגיעים הכי טריים אל הצלחת.
תפריט חדש על טהרת דגי הכנרת
התפריט החדש של מסעדת הדגים עין גב מתבסס כאמור על הדגה הטרייה והתוצרת המקומית שמגיעה אל המסעדה מדי יום. את הארוחה שלכם תוכלו להתחיל עם לחם הבית, לחם פראנה מדהים שמוגש בפשטות עם שמן זית, זרעי עגבניה, פלפל חריף וקציפת חצילים.
תוכלו להמשיך את הארוחה עם צנצנת הסרדינים, שכוללת סרדינים כבושים מהכנרת שהושרו בבצל כבוש ועשבי תיבול. אם עדיין תצטרכו משהו קטן לפני הארוחה הגדולה, תוכלו להתפנק עם הלבנה החלומית של המסעדה, שמוגשת עם עגבניות שרי, בזיליקום ושמן זית.
למנה העיקרית מציעה המסעדה את תפריט הדגים המפורסם שלה, שעבר שינויים והותאם לימינו אלו. פילה מושט עם פריקי ותבשיל אפונה, מושט עם תפוחי אדמה ורוטב שמנת פטריות או עם צ'יפס, טחינה וגרגרי חומוס. סרדינים מטוגנים מהכנרת עם איולי אריסה פיקנטי או לברק שטוגן או נאפה עם ירקות. גם הצמחונים ימצאו כאן את מבוקשם עם קיש הבטטה, הגבינות והטימין שמוגש עם סלט ירוק וויניגרט סילאן.
כל המשפחה יכולה לסעוד את ליבה במסעדת הדגים עין גב. תפריט הילדים מציע מנות שילדים אוהבים במיוחד, ביניהן נגיסי דג עם צ'יפס או פסטה ברוטב עגבניות. בגזרת הקינוחים תמצאו את השטרודל האהוב שמוגש עם גלידת וניל וקצפת וקינוחים נוספים שמחכים לכם במסעדה.
בחופשה, בסופשבוע רומנטי, בכל הזדמנות – זה המקום שבו עוצרים כשאתם רעבים
המזללות שעל אם הדרך אמנם קורצות לכל משפחה עם ילדים כשהיא מטיילת בשבת או במהלך השבוע באזור הצפון, גם לזוגות שמחפשים ארוחה טעימה וחמה על הדרך לעוד אטרקציה. מסעדת הדגים בנמל עין גב מציעה לכם תענוג כפול – גם תפריט משובח של אוכל טוב, חם וטעים שכל חומר גלם בו נבחר בקפידה וגם נוף משגע וחוויה מדהימה מול הכנרת.
הנמל המתחדש של עין גב, השקיעות היפות, התפריט החדש שמציע שפע של מנות נפלאות להתמכר אליהן והנוף המדהים שמסביב, כל אלו מספקים את כל התירוצים לבוא אל המסעדה לעוד ארוחה, פעם אחר פעם, בכל הזדמנות שיש לכם.