יום חמישי האחרון היה יום שמשי ונעים, מיכה הבעלים של קופונופש החליט לקחת צוות מצומצם ואנוכי ביניהם לצורך סיור אתרים והכרת המקומות אותם אנו מפרסמים ומוכרים לציבור הרחב.
נקודת האיסוף שנקבעה הייתה בצומת כורזים, שם נפגשנו כולנו עברנו לרכב אחד והתחלנו את היום, עלינו על כביש 90 לכיוון צפון, הנוף הניבט לעיננו גילה מרחבים רחבים, ירוקים ופסטורליים, הגשמים שירדו בסופ"ש שקדם, גרמו לכל השדות ללבלב ולפרוח.
בצומת כוח פנינו שמאלה ונכנסנו לתוך מתחם המסעדות במקום, ישבנו בארומה על קפה ומאפה ואגרנו כוחות לקראת היום העומד בפנינו.
מתחילים..
התחלנו לטפס מעלה לקיבוץ יראון – לאגם חי יראון, שם חיכתה לנו אושי מנהלת הפארק עם ארוחת בוקר גלילית במזנון הפארק. אושי הסבירה לנו כי הפארק הוקם בשנת 1980 לילדי הקיבוץ כמעון יום המשלב בתוכו חוויות בלתי רגילות, חיות המסתובבות חופשי ועל הילדים מוטלת האחריות לטפל בהם. עם הצלחת הגן הוחלט לפתוח את המקום לציבור הרחב.
במקום קיים אגם טבעי אשר נובע ממי תהום, סביבו נבנה שביל בטון המאפשר גישה גם לנכים סביב כל האטרקציות המוצעות. בתחילת הסיור אושי הכירה לנו את הנחשים השונים הנמצאים שם, סוגים שונים של תוכים וציפורי אהבה, עיזים, תרנגולות, איילים, במבי, למה וחיות שונות.
כלל הסיור ארך כ 20 דקות עד אשר הגענו למדשאות דשא מטופחות ושולחנות פיקניק לאורחים.
בצער רב נפרדנו מאושי והמשכנו לאטרקציה הבאה – טיולי הדן בקיבוץ דפנה, בכניסה המתין לנו גיא הבעלים – בחור חסון עם חיוך תמידי ואהבה אין סופית לצפון.
עם ידע רב הסביר לנו גיא על סוגי האופניים השונים הקיימים במקום, מאופני הרים עם אפשרות לכיסא ילד, אופניים זוגיים שניתן לרכוב בזוג ועד אופניים חשמליות, לאחר הסבר קצר על המסלול השוצף מים עלינו על קלאב קאר, עגלות גולף לארבעה אנשים, והתחלנו את המסלול בתוך פרדסי הקיבוץ המלאים פירות הדר ריחניים וטעמם טעם גן עדן.
לאורך כל המסלול הראה לנו גיא מקומות עצירה למרגלות נחל הדן שם ניתן לעצור להפסקות מפנקות בצל העצים, להשתכשך במים ולצלם תמונות נוף מרהיבות עם החרמון המושלג ברקע.
לאחר שהלכנו לאיבוד בכוונה בפרדסי הקיבוץ על מנת ליהנות רק עוד קצת מהמקום המדהים הזה ולאחר הבטחה אישית לגיא כי אנחנו נחזור לסיור נוסף פנינו חזרה לקריית שמונה למסעדה משפחתית מפתיעה, היושבת בתוך אזור התעשייה הדרומי של העיר - מסעדת "שיפודי רון".
כבר בחנייה הרחנו את ריחות האוכל המתבשל וידענו שהגענו למקום המתאים ביותר להרגיע את רעבוננו.
בכניסה המתין לנו הבעלים יואב עם חלוק שף, חיוך רחב ושולחן ערוך ומוכן ל 7 סועדים רעבים בסלטים כיד המלך, לחמניות חמות מהתנור, ומלצרית זריזה שלקחה מכל אחד מאיתנו את בחירתו לארוחה וחזרה כעבור מס' דקות עם שתייה ולחם טרי עם פלפל קצוץ אפוי עליו.
המנות יצאו אחת אחרי השנייה כולן טריות ועם ריח ממכר שהוכיח לנו כי לא טעינו בבחירת המקום, האוכל יצא מהמנגל חם וטעים, האורז היה טרי ונראה שהוכן מס' דקות בטרם הגעתנו, הבשרים היו איכותיים, בקיצור – חוויה יוצאת דופן במקום שהפליא את כולנו, אבל לאחר שמכירים את הבעלים ואביו שמגיע לתת יד ולוודא שלא חסר שום דבר, מבינים שהמקום עובד עם המון אהבה ופשוט רואים את זה בכל דבר הנמצא במקום.
חזרנו לרכב עייפים אך מרוצים ושבעים כמובן, כל אחד מאנשי הצוות שלח לשני את התמונות המרהיבות אשר צילמנו במהלך היום. את היום הזה אפשר לסכם במילה אחת – חוויה!