דף הבית

מרכז יין ושוקולד-יקב רימון –כשיין ושוקולד נפגשים לדייט בגליל

מרכז יין ושוקולד-יקב רימון –כשיין ושוקולד נפגשים לדייט בגלילמרכז יין ושוקולד-יקב רימון –כשיין ושוקולד נפגשים לדייט בגלילמרכז יין ושוקולד-יקב רימון –כשיין ושוקולד נפגשים לדייט בגלילמרכז יין ושוקולד-יקב רימון –כשיין ושוקולד נפגשים לדייט בגליל
מאת: מיקי טננבוים

לא צריך לנסוע לבורגנדי שבצרפת או לטוסקנה שבאיטליה כדי לפגוש פנים מול פנים ביין טוב. בין הרי הגליל להרי ירושלים, בין הגולן לעמק האלה, יצרני יין מזמינים כיום את הציבור הרחב בישראל להכיר מקרוב את תרבות היין ולהנות מטעמים איכותיים שמגיעים מכאן, אבל מושפעים ממה שקורה היום בעולם. השילוב בין יין משובח לפירות הארץ ולנופים של ארץ ישראל בא לידי ביטוי במקום אחד קסום בגליל, יקב רימון שבכרם בן זמרה.

מי שמטפס אל הרי הגליל ומגיע למושב הפסטורלי והיפיפה הזה, שחולש על נופים ירוקים שבימי החורף מתעטפים בשכבה לבנה של שלג או בטל קריר ונעים שמחדש את הכל ובקיץ מכוסים בשמיים כחולים וענני נוצה, מגלה את יקב רימון בתוך שורה של עצי פרי. לא כרמי ענבים אלא עצי רימון גדושי פרי, כך מגלים שמדובר ביקב היחיד בארץ ובעולם שמייצר יין מפרי הרימון.

כשחקלאי מתעורר בבוקר עם חלום חדש

משפחת נחמיאס מגדלת עצים נשירים במושב כרם בן זמרה כבר שנים ארוכות. בשנת 2000 נחשף בעל היקב, חקלאי ובן המשפחה, לסגולות המרפא הייחודיות לעץ הרימון. אז המחקרים בנושא היו עוד בחיתוליהם והרימון לא היה מוצר מוכר ברחבי העולם. למרות זאת, החלה המשפחה לגדל עצי רימון מזנים שונים וללמוד על הנושא, בין היתר – פותח על ידי המשפחה גם זן חדש שהורכב במקום. בינתיים, ברחבי העולם פורסמו מחקרים שהוכיחו שאכן יש לרימון לא מעט סגולות רפואיות.

הרימון הוא פרי עתיר נוגדי חמצון, הוא מקושר למחקרים בתחום ריפוי הסרטן, כאשר יש רופאים הטוענים שחלקים מקליפתו ומבשרו יכולים להועיל במניעת סרטן. הוא ידוע כמסייע למניעת מחלות לב, מחדש את עור הפנים והגוף ומחדש שיער יבש. הוא מקושר לפתרון בעיות עיכול, ניקוי כלי דם והורדה של רמות הכולסטרול הרע בגוף. היום אין כל ספק שמדובר בפרי חשוב לבריאותינו.

בחזרה אל היקב, כעבור כמה שנים של פיתוח מטע עצי הרימון החלה העבודה הקשה להניב את פירותיה, תרתי משמע. הפרי הגיע לרמת הבשלה מקסימלית. בדיקות מעבדה הוכיחו את מה שהרגיש החקלאי מלכתחילה, שיש לפירות הנפלאים האלו ערך לא ידוע, רמות סוכר גבוהות שמתאימות לייצור יין, ממש כמו אלו שניתן למצוא בענבים בשלים. 

הגילוי המדעי הזה הוביל את המשפחה להחלטה להקים יקב ולייצר יין רימונים. זהו סיפור הולדתו של יקב רימון, שכבר ב-2004, רק ארבע שנים לאחר שנשתל המטע, ייצר כמה מאות בקבוקי יין רימונים משובח שזכה לביקורות מהללות בקרב חובבי היין המושבעים ואנשי המקצוע בתחום. מאז, היקב מייצר מאות אלפי בקבוקים המשווקים בארץ ומעבר לים.

פעילויות לקבוצות, משפחות וזוגות – בצל הרימון ובניחוח היין

מרכז המבקרים של יקב רימון מציע פעילויות למשפחות, קבוצות מאורגנות וזוגות שמגיעים לאיזור ורוצים להכיר מקרוב את קסם היין. במרכז המבקרים אפשר להנות מסיור ברחבי היקב, להכיר מקרוב את בוסתן העצים, ללמוד על ייצור היין במכונות הייצור וכלי התסיסה ולהרגיש את הארומה המיוחדת של חביות עץ האלון הצרפתי שבהן מאוחסן היין ומיושן עד שהוא יוצא לאוויר העולם.
על הבר במרכז המבקרים ניתן לטעום מהיין, לשמוע הסברים מקצועיים ולהכיר מקרוב את סיפור המשפחה. במקום מוקרן גם סרט שמספר את סיפור המקום.

בחודשים האחרונים שודך אל היין נהדר חומר גלם נפלא נוסף, השוקולד. מרכז השוקולד שהוקם בתקופה האחרונה מציע גם הוא סיורים, טעימות יין ושוקולד והסברים מקצועיים של אנשים שאוכלים, שותים ונושמים את מטעמי המקום, סיפורו ונופיו.